Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Olivera Olja Jelkić: senki bolondjai

 

 

 

 

 

OLIVERA OLJA JELKIC Gyerekeknek és fiataloknak ír. Vajdasági, de "átmenetileg" Belgrádban él. A hetvenes éveit tapossa, eléggé régóta ahhoz, hogy megtalálja önmagát. Hiszi, hogy az a víz sodorja, ami pontosan oda viszi majd, ahová el kell jutnia.

 

"Számos nehéz sorssal találkoztam életem során. Professzionálisnak lenni a munkában (annak, aki ügyvéd, börtönigazgató vagy minisztertanácsos…) annyit jelent, mint szemet hunyni, ledolgozni és elfelejteni. Kevésbé professzionális-e, ha ezek a sorsok megérintenek és karcolást hagynak a lelkeden?

Túl sok karcolás volt ez, egyetlen léleknek. Ezért keresett ő menedéket az irodalomban. Valójában éppen azért létezik irodalom, hogy bemutassa, milyen veszélyesen ravasz és kíméletlen tud lenni az élet.

Valahol a sötét, nehéz felhők fölött ez a rengeteg bánat, tehetetlenség és reménykedés könnyekkel és imákkal írja tele az oldalakat. Aztán valaki, aki tud a felhőkről olvasni, papírra veti a történetet, hogy a szelek szét ne hordják, hogy el ne felejtődjék. Így született könyv a Senki bolondjaiból."

 

Olvass bele >>>

 

Olvass bele >>>

 

Olivera Olja Jelkić: senki bolondjai, AbArt Kiadó 2022 (Fordította: Kovács Jolánka)

 

 

 

  
  

Megjelent: 2023-02-01 20:00:00

 

Olivera Olja Jelkić

 

Kovács Jolánka (Nagybecskerek, 1958) író, műfordító, szerkesztő

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.