Videó


Újdonságaink
Keresés a honlapon:
Partnereink:

KUK (kuk.hu)

 

Magvető (kiadok.lira.hu)

 

DOSZ (www.dosz.hu)

 

Ugrás erre az oldalra: Következő oldal | Utolsó oldal

A 2016. februári Veranda-est vendége Kalász István író volt, akit Zsille Gábor kérdezett.

 

 

TOVÁBB A GALÉRIÁHOZ >>>

 

2016. február 22-én a Veranda-est kezdete előtt megtelt a terem pályatársakkal, irodalomkedvelőkkel.

Zsille Gábor bevezetésként bemutatta vendégét, Kalász István írót, aki 1959-ben született. Bemutatásában kitért arra, hogy Kalász István nem csak író, de tanár és szerkesztő is egy személyben.Továbbá fontosnak tartotta kiemelni azt is, hogy pályafutása egyes szakaszai Dunaújvároshoz, Székesfehérvárhoz, Berlinhez és Budapesthez is kötik.

 

Életében jelentős epizód volt, amikor 14 évre Németországba költözött, miután 1988-ban megismerkedett jövendő feleségével, egy német hölggyel a Negyed Nyolc Kör felolvasóestjén. Sajnos időközben tönkrement a házasságuk, de azóta sem váltak el, bár Kalász István már visszaköltözött Magyarországra.

 

A 2015. novemberi Veranda-est vendége Turi Tímea költő, író, szerkesztő volt, akit Payer Imre kérdezett.

 

 

TOVÁBB A GALÉRIÁHOZ >>>

 

A 2015. áprilisi Veranda-ERöMŰVHÁZ-est vendége Beck Tamás volt.

 

 

TOVÁBB A GALÉRIÁHOZ >>>

 

A 2014. novemberi Veranda-est vendége Turányi Tamás volt.

 

 

TOVÁBB A GALÉRIÁHOZ >>>

 

Vágtatok végig az Arany János utcán, rendőri készültség az Akadémia melletti parkolóban, mindenki pont szembe jön velem, mintha egyedül csak én mennék amarra. Higgadt, céltudatos, józan arcok. Fiatalok, idősebbek, szinte mindenki vállán kis hátizsák. Hosszabb menetre készülődnek? Kapok néhány vizslató pillantást, akkor te másfele? Méghozzá sietősen. Megígértem a beszámolót. Késésben vagyok, így hát kapkodom magam, muszáj odaérnem. Fölpattanok egy trolira, valahol a Vörösmarty utcában kell megtalálnom a helyet. Szedem a lábam, már hat óra elmúlt. Le ne maradjak az elejéről! Akkor hol is lehet a Csonterál? Valami kivilágított helyet keresek, neonfényreklám, vagy legalább valami, ha nem is éppen cicomás helyet várunk. Hát itt bizony sehol egy neon, se semmi fényár, de még csak egy kis pislákoló fény sincs, kiírás nulla, plakát pláne. És már el is hagytam a kérdéses házszámot. Sehol semmi élet, se világ.

 

A 2014. októberi Veranda-est vendégei Kürti László és Vaskó Ilona voltak.

 

 

TOVÁBB A GALÉRIÁHOZ >>>

 

A 2014. szeptemberi Veranda-est vendégei Nyírfalvi Károly és Petőcz András voltak.

 

  

 

TOVÁBB A GALÉRIÁHOZ >>>

 

Nyírfalvi Károly után Petőcz András mutatkozott be hétfő este a Verandán. Tóth Irén Morci kérdezte, ő pedig beszélt a múltról, a pálya kezdetéről, egy maciról, ami nem lett az övé, arról, milyen is volt a szerkesztői munka a nyolcvanas években, és még sok minden másról.Pianoban kezdte, majd előadói készségeit is megvillantva fortéban zárta. Az est érzelmi-hangulati töltése a csendes rokonszenvtől, nem utolsó sorban a megidézett erotikus verseknek köszönhetően, egyre jobban felforrósodott.

 

 

A Veranda Művészeti Csoport és a Szépírók Társaságának közös rendezvénye nyitotta meg az immár hagyományos „Verandás” irodalmi estek őszi évadját.

Tovább az irodalmijelen.hu cikkére >>>

 
Ugrás erre az oldalra: Következő oldal | Utolsó oldal