Videó:
 

Újdonságaink:
Rendezvényajánló:
Cs dec. 14, 2017 @16:00 - 12:00AM
III. Óbudai Képzőművészeti Tárlat - Szindbád-Óbuda c. kiállításmegnyitó
Cs dec. 14, 2017 @17:00 - 12:00AM
Kiss Márta: én te (n)ő - Kiállítás
Cs dec. 14, 2017 @17:00 - 12:00AM
Zvolszky Zita: Angyal-Ember-Áldozat c. kiállítása
Cs dec. 14, 2017 @17:00 - 12:00AM
Szakács Imre: 7x7 - Kiállítás
Cs dec. 14, 2017 @17:30 - 12:00AM
Péter-Szabó Katalin és Vágó Zoltán: MIKRODUETT - Kiállítás
Cs dec. 14, 2017 @18:00 - 12:00AM
KAPU - Kiállítás
Cs dec. 14, 2017 @19:00 - 12:00AM
HEGEDŰS 2 LÁSZLÓ: A SZOCIALISTA SZÜRREALIZMUS TITOKZATOS BÁJA vizuális szimfónia
Cs dec. 14, 2017 @20:00 - 12:00AM
A halál kilovagolt Perzsiából
H dec. 18, 2017 @18:00 -
Kezdőmondat Parti Nagy Lajossal
Sze dec. 20, 2017 @19:00 -
Lépésről-lépésre - A Budapest Kortárstánc Főiskola a Trafóban

Partnereink:

Kultúra & Kritika – A PPKE BTK Esztétika Tanszékének kritikai portálja

 

Magvető Kiadó

 

Doktoranduszok Országos Szövetsége – Irodalomtudományi Osztály

jooble.org

 

Vágtatok végig az Arany János utcán, rendőri készültség az Akadémia melletti parkolóban, mindenki pont szembe jön velem, mintha egyedül csak én mennék amarra. Higgadt, céltudatos, józan arcok. Fiatalok, idősebbek, szinte mindenki vállán kis hátizsák. Hosszabb menetre készülődnek? Kapok néhány vizslató pillantást, akkor te másfele? Méghozzá sietősen. Megígértem a beszámolót. Késésben vagyok, így hát kapkodom magam, muszáj odaérnem. Fölpattanok egy trolira, valahol a Vörösmarty utcában kell megtalálnom a helyet. Szedem a lábam, már hat óra elmúlt. Le ne maradjak az elejéről! Akkor hol is lehet a Csonterál? Valami kivilágított helyet keresek, neonfényreklám, vagy legalább valami, ha nem is éppen cicomás helyet várunk. Hát itt bizony sehol egy neon, se semmi fényár, de még csak egy kis pislákoló fény sincs, kiírás nulla, plakát pláne. És már el is hagytam a kérdéses házszámot. Sehol semmi élet, se világ.

Nyírfalvi Károly után Petőcz András mutatkozott be hétfő este a Verandán. Tóth Irén Morci kérdezte, ő pedig beszélt a múltról, a pálya kezdetéről, egy maciról, ami nem lett az övé, arról, milyen is volt a szerkesztői munka a nyolcvanas években, és még sok minden másról.Pianoban kezdte, majd előadói készségeit is megvillantva fortéban zárta. Az est érzelmi-hangulati töltése a csendes rokonszenvtől, nem utolsó sorban a megidézett erotikus verseknek köszönhetően, egyre jobban felforrósodott.

A Veranda Művészeti Csoport és a Szépírók Társaságának közös rendezvénye nyitotta meg az immár hagyományos „Verandás” irodalmi estek őszi évadját.

Tovább az irodalmijelen.hu cikkére >>>

Szokolay ZoltánA Veranda Művészeti Egyesület havi irodalmi estjén ezúttal Szokolay Zoltán költő volt a vendég, akit Filip Tamás kérdezgetett regényes életútjáról.

 

A Veranda Művészeti Egyesület szezonnyitó irodalmi estjének H. Molnár Ákos költő és Hargitai Ildikó író voltak a vendégei.

Payer Imre költőt abból az alkalomból, hogy József Attila-díjjal tüntették ki, jó hangulatú felolvasóesten köszöntötték költő- és íróbarátai az Erzsébetvárosi Művelődési Házban.

dokk.hu

2011. március 28-án a Veranda Művészeti Egyesület ismét irodalmi estet tartott az Erzsébetvárosi Közösségi Házban. Az est meghívott vendége Korányi Mátyás, a DOKK.HU irodalmi portál főszerkesztője volt. Korányi Mátyással az est első blokkjában Standovár Ágota (A Veranda Művészeti Egyesület titkára, a DOKK.HU szerkesztője) beszélgetett a költő pályájáról, a DOKK.HU múltjáról, jelenéről és az oldallal kapcsolatos jövőbeli tervekről, illetve az irodalmi élet aktuális helyzetéről.

A 2009 júniusa óta a Veranda Művészeti Egyesület számos kulturális programban vesz részt, civil szerveződéseknek ad helyet, és minden hónapban Veranda- estet tart. A február havi vendég Rónai-Balázs Zoltán költő lesz, február 22-én, hétfőn az Erzsébetvárosi Közösségi Házban.