Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója
Keresés a honlapon:


Laura Garavaglia

Laura Garavaglia (Milánó, 1956)

 

Laura Garavaglia Milánóban született 1956-ban, és Comóban él. Költő, műfordító, újságíró, a La Casa della Poesia di Como (www.lacasadellapoesiadicomo.com) alapítója és elnöke, az Europa in versi Nemzetközi Költőfesztivál szervezője.

Kötetei: Az élet töredékei (Il Filo, 2009), Pillangók és kövek (Lietocolle, 2010, Alda Merini, 2011 Zsűri-díj), A mag szimmetriája (Press 2009, 2012, a Luzi-díj 2013 döntőse), Emelkedő áramlatok (CFR, 2013), Számok és csillagok (Ed. Ulivo, 2015 A. Farina Award 2017), A dolgok élő jelenléte (Puntoacapo, 2020).

Verseit számos nyelvre fordították, többek között francia, német, török, japán, román, albán, macedón, szerb, ukrán, angol, spanyol, portugál, vietnámi, koreai, perzsa nyelvre. Ő maga is aktív műfordító. Tagja az olasz és a svájci olasz PEN klubnak, valamint a párizsi Európai Tudományos, Művészeti és Irodalmi Akadémiának, melynek 2017. évi költészeti díját is elnyerte, 2019-ben pedig a Naji Naaman Hounour-díjjal jutalmazták. Nemzetközi fesztiválok rendszeres meghívottja, költői munkásságáért, valamint a költészet nemzetközi terjesztésében végzett kulturális tevékenységéért több nemzetközi díjban részesült. A Vers és a Szépirodalom Európájának Nemzetközi Díja és az Antonio Fogazzaro Irodalmi Díj zsűritagja.

 

 

 

Művei a Holdkatlanon: