Videó

A tegnap.ma videója
Keresés a honlapon:


Angyal Gyula

Angyal Gyula (Budapest, 1979) költő, slammer

A Holdkatlan Szépirodalmi és Művészeti Folyóirat szerkesztője, a slam poetry rovat vezetője.

 

Magyar költő, nemzetközi poetry slammer. Írok: slam poetry szövegek, egyéb versek, novellák, rockzenei albumkritikák, interjúk, minden. Saját kötet - majd lesz, terveim szerint több is. Íróként, költőként vagyok rendes tag az Alkotók, Művészek, Művészetpártolók Egyesületében (AMME). Publikációim megjelentek többek között: Tiszatáj, Irodalmi Jelen, Nyugat Plusz, Új Forrás, Reibeisen (Ausztria) stb. valamint irodalmi webzineken. Nevem leggyakrabban poetry slam-eken, egyéb irodalmi versenyek döntőire/dobogóira jutottak között hangzik el. A slam-et 2008 óta csinálom egy bizonyos szinten, amit a Music TV később érdemesnek talált szériában sugározni a Headbangers' Ball rockműsorban "A metálos költő" címmel. Tőlem származik a "villámköltészet" kifejezés a slam poetry magyarításaként. A gödöllői (2016. jún.) és a szegedi slam-élet elindításában is részem volt, utóbbinál (2010. első hónapjai) Fehér Péter és Fülöp Tamás voltak akkoriban a szervező-műsorvezetők az alapítók közül. A veszprémi és szombathelyi slamklubok tevékenységében is sokszor részt vettem.

2010-ben indítottam el az Astoria Slam Poetry-t, amivel sok budapesti és vidéki helyszínen csináltunk műsort változatos fellépőgárdával. Rendezvényeimen külföldről meghívott művészek mellett budapesti és vidéki slammerek is előadták verseiket. Interjúvoltak már TV-kben, rádiókban, újságokban és webzinekben. Büszke vagyok arra is, hogy egy rakás tehetségnek megmutatkozási lehetőséget biztosíthattam. Rendhagyó irodalomórákat tartok, versíróversenyek zsűrijébe, nemzeti ünnepekre hívnak.

2012 júniusában Bécsben 1. helyezett lettem a Bus Bim Slam-en. Ez az első külföldön aratott magyar győzelem a hazai slam történetében. Az év októberében az osztrák országos bajnokság bécsi elődöntőjét nyitottam meg a Theater Brett-ben. 3 nyelven írok verseket (magyar, német, angol), eddig 5 országban bookingoltak (M.o., Németország, Ausztria, Szlovákia, Románia). Rockzenei írásaim megjelentek a Rockinform és Metal Hammer/Hammer World magazinokban, valamint a következő webzineken: Metal.hu, Rozsdagyár.blog.hu, Underview.hu.

Olvasgass a honlapomon:
www.angyalgyula.gportal.hu

Az általam vezetett Astoria Slam Poetry FB-oldala:
www.facebook.com/astoriaslampoetry

Művei a Holdkatlanon: