Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Habony Gábor: Életszerkesztés

 

 

 

 

 

Életszerkesztés



Aznap délután, amikor egy barátom felhívott (Fájl: Megnyitás), még nem sejtettem, hogyan végződik a dolog. Meghívott egy sörre, de hirtelen nem tudtam megmondani, hogy ráérek-e aznap este. Még felhívott néhányszor (Szerkesztés: Ismétlés), mielőtt véglegesítettük a találkozót.

Elmentünk a megbeszélt helyre, ahol rögtön felfigyeltem egy lányra, akit alapból nem is tartottam vonzónak (Stílus: Félkövér), de valami mégis megragadott benne. Talán a tekintete, nem tudom. Mindenesetre, elkértem a számát (Fájl: Mentés), miután meghívtam baráti körünkbe (Beszúrás: Fájl), és sokat beszélgettünk. Kellemes társaságnak bizonyult.

Az este hátralévő részéből nem sokra emlékszem, főként a sok poharazgatás miatt (Szerkesztés: Ismétlés; Szerkesztés: Ismétlés; stb.), bár homályosan feldereng egy-két kép a hazaútról (Stílus: Dőlt). Két napig gondolkodtam, hogy felhívjam-e a lányt, és amikor végre rászántam magam (Fájl: Megnyitás), kellemetlen meglepetés ért.

A lány helyett az egyik barátom vette fel a telefont. Beugrottak a kérdéses este emlékei (Fájl: Mentés másként), de mire felocsúdtam, ő már meg is köszönte, hogy összehoztam őket. Miután letettem a telefont, újra végiggondoltam az egészet, részletesen (Nézet: Nem nyomtatható karakterek), de sajnos semmire sem jutottam.

Úgy éreztem, jobb lesz elfelejteni az egészet (Fájl: Kilépés; Jobb katt: Törlés).

 

 

  
  

Megjelent: 2019-11-29 18:00:00

 

Habony Gábor (Szolnok, 1979) író, fordító, a Veranda Művészeti Csoport alapítótagja

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.