Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Csengődi Péter: Használati utasítás

 

Használati utasítás

 

A könyv ajtókitámasztásra, és az ágy lábának megemelésére való alkalmatossága már igen régóta ismert. Ha ön esetleg életében először fog könyvet a kezében, akkor is van esély rá, hogy látta szüleitől ezeket a praktikákat. Akciódús tévésorozatokban már valószínűleg arra is felfigyelt, hogy ha kifaragja a közepét, akkor ékszert csempészhet benne, vagy elrejthet egy pisztolyt arra az esetre, ha a főellensége rajta üt magán, amint épp San Francisco felé tart postakocsival a vadnyugaton.

Ha ön azonban egyszerre több könyvet is tart otthon, a lehetőségek hatalmas tárháza nyílik meg. Egymásra pakolva őket segíthetnek elérni a magas helyeket, vagy extra lépcsőfokokat iktathat be, hogy ha már idős korára csak kisebbeket tud lépni. Ha vendégek jöttek, és elfogyott az ülőhely, építhet belőle hokedlit, vagy nagyobb mennyiség esetén akár fotelt vagy kanapét is.

A gyerekekkel is érdemes minél hamarabb megszerettetni a könyveket; építsenek belőle együtt magas tornyokat, házakat, disznóóolat; bármit, amit fakockákból is képesek lennének! Vagy elég csak egyet kinyitni, és a nyitott résszel lefelé a földre állítani, és már kész is a sátor az ólomkatonáknak!

Ha azonban egy hideg, téli estén végképp elkapja az unalom, akár bele is olvashat...

  
  

Megjelent: 2017-02-10 17:00:25

 

Csengődi Péter (1983) szoftverfejlesztő, író, költő, a Veranda Művészeti Csoport alapító tagja

A Holdkatlan Szépirodalmi és Művészeti Folyóirat egyik alapítója.

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.