Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Döme Barbara: A szűz

 

Arra ébredt, hogy zaklatja a szüzessége. Azt duruzsolta a fülébe: sosem szabadulsz meg tőlem, majd a képébe röhögött. A lány több éves szenvedés után elhatározta, kinyírja a szüzességét.

Szombaton a szűz vásárolni indult. Séta közben, lopva a kőre ejtette szüzességét. A használt rágójával is ezt szokta tenni. A szüzesség eleinte nem értette, mi történt vele, de miután többen is rátapostak a járdán, rájött, a szűz szándékosan veszítette el. Ezt a hülye nőt, vinnyogott, miközben kivakarta magát egy hótaposó talpának mély barázdáiból. Minden barátomat tisztességes körülmények között ágyban, vagy egy autó hátsó ülésén veszítették el, engem meg csak úgy eldobnak, mint egy taknyos papír zsebkendőt, dühöngött. Aztán megrázta magát, csinált néhány törzshajlítást és karkörzést, majd gazdája nyomába eredt. Egy gyorsétterem előtt érte utol, a lány halálra rémült, amikor meglátta a laposra taposott szüzességét, aki megpróbáltatásai ellenére virgoncabb volt, mint valaha.

Nem volt mit tenni, továbbra is szűzen sétált tovább a körúton. Szemetes mellé ért, körülnézett. Papírzacskóba gyömöszölte a szüzességét, és a kukába dobta. Úgy is elveszítelek, még ma, sziszegte. Szegény pára hiába kapálózott, tiltakozott, a cigarettacsikkek és kilyukasztott villamosjegyek között landolt. Alig kapott levegőt, kiújult az allergiája. Próbált felkapaszkodni a szemetes oldalán, de mindig visszacsúszott. Segítségért kiabált, ám erőtlen hangját elnyomta a villamos zörgése. Már csaknem beletörődött, hogy banánhéjak és gyűrött csoki papírok között leheli ki a lelkét, amikor egy hajléktalan belenyúlt a kukába. Egy fél szalámis zsömlét vett ki. A szüzesség megkapaszkodott a szendvicsbe, így kijutott a szemétből. Kösz, vetette oda a hajléktalannak, aki halálra rémült, amikor a frissen szerzett reggelijéről leugrott valami.

Rövid nézelődés után a szüzesség megpillantotta gazdáját, aki éppen villamosra várt. Ismét utolérte. Dühösen belerúgott a lábába, a lány hangosan felkiáltott, majd sírt, amikor megértette, nem tud megszabadulni nyomasztó terhétől. Még akkor is potyogtak a könnyei, amikor felszállt a villamosra. Két megállónyi hüppögés után úgy döntött, az ülésen felejti a szüzességét, ám egy szemüveges tini észrevette, hogy valamit ott hagyott, utánaszaladt, és átadta neki az elhagyott „holmit”. A lány megköszönte, majd hálát színlelve a becsületes megtalálónak akarta adni a szüzességet, de ő azt mondta, köszöni, pár hete neki is alig sikerült megszabadulnia a sajátjától.

Mint akit az élet elviselhetetlenül nyomaszt, úgy kullogott a lány a park felé. Leült egy padra, kegyetlen tervet forgatott a fejében: örökre leszámol a szüzességével. Könyvet vett elő a táskájából. Legalább ötszáz oldal volt, jó súlyos. Egy darabig úgy tett, mintha olvasna, majd a padra ejtette, épp a mellette ücsörgő szüzességére. Kis nyögést hallott, biztos volt benne, hogy padtársa kilehelte a lelkét. Felállt, szándékosan a padon hagyta az olvasnivalót.

Pár perccel később egy szolgálatban lévő rendőr találta meg a könyvet, és az alatta fuldokló, kék-zöld zúzódásokkal teli szüzességet, aki alig lélegzett. Kórházba vitték, és amikor kihallgatható állapotba került, kifaggatták a történtekről. A jegyzőkönyv szerint: a húszéves tulajdonos, bűncselekmény útján akart megszabadulni a szüzességétől.

A lányt bíróság elé állították. Hiába védekezett azzal, hogy a szüzessége évek óta zaklatja, előre megfontolt szándékból, különös kegyetlenséggel elkövetett bűntett miatt örök szüzességre ítélték.

  
  

Megjelent: 2016-03-23 17:00:00

 

Döme Barbara (Debrecen, 1973) újságíró, szerkesztő

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.