Videó

Részlet az MTVA P´amende, 2024.04.18-i adásából a henti79 csatornán.




Keresés a honlapon:


Nagy Gusztáv: Rendőrkutyák

 

 

 

 

Rendőrkutyák

 

A régi klasszikus cigány telepi háztetőket, nem cserép fedte, hanem nád, vagy szalma, legrosszabb helyzetben kukoricaszár. Kétszáz-háromszáz lélek is elfért egy hagyományos cigány telepen. Jó dolguk volt az akkori rendőröknek, néhányan, mindig a telepen töltötték el a szolgálati idejüket, de nem akár hogy, minden rendőrnek volt ott kérdeznivalója, meg nagy bátorsága, vagy hatalma, ahol a legszebb cigánylányok voltak. Olyankor nem számított a putri, nem számított a rendetlenség, de még a kosz sem, csak az számított, hogy a szép, karcsú, egzotikus lányok környezetében jól érezzék magukat, simuljanak hozzájuk meleg mosolyú lányok, gyöngy fogsorú szépségek. A rendőröknek meg az egyenruhájukon kívül, semmijük nem volt, a ruha volt a mindenható atyaúristen, de aki a ruhában volt, egy pipabagót sem ért a cigánylányok szemében. Azt műveltek a rendőrökkel, amit akartak, mert hát mondanom se kell, hogy, amikor a rendőröket csiszolták, azok a lányok már régen fényesek voltak, rafináltak, mint a cirkuszos lovak. Tudták, hogy a rendőröknek folyik a nyáluk, mint a veszettkutyáknak ha csak egy résnyit mutattak meg a hatalmas kebleikből, amikor kivillantak oldalt a blúzukból. Nem hordtak melltartót meg bugyit sem, s ezt akkoriban a rendőrök is tudták. Így hát próbálkoztak nyúlkálni ide-oda a lányokhoz, de ilyenkor mindig haragot mutattak a lányok és eltávolodtak a rendőrök közeliből. Azok meg inkább elszégyellték magukat, minthogy erőszakoskodtak volna. Akadt a rendőrök közül egy olyan, akit nagyon gyűlöltek a cigányok. Sorba járta a kunyhókat és ahol főztek az asszonyok, ott felemelte a fedőt, hogy megnézze, mit főznek? Amikor hús volt a fazékban, akkor az volt az első kérdése, hol loptátok a húst? Az egyik nap, éppen az a rendőr kotnyeleskedett a lányok körül. Azoktól soha nem kérdezte meg, honnan van hús a lábasban, sőt még evett is amikor megfőztek. Dicsérte a lányokat, hogy milyen jóízűt főztek, pedig ha tudta volna, hogy éppen döghúst evett a nagyképű Matyi, mert úgy csúfolták maguk között a romák , akkor mit szólt volna? De nem is érdekelte a rendőrt ilyesmi, csak az egy gyönyörű Ketrin. Az meg elhatározta, hogy valahogyan el kellene venni a kedvét a cigány telepiek goromba piszkálásaitól. Vagyis el kéne távolítani. Meg is született a terv. Összeuszítja egymásra a rendőröket. A nagyképű Matyit rábeszélte, hogy másnap szeretné ha estére egy kicsit tovább maradna náluk. A rendőr megörült a kihívásnak. Örömmel hagyta el a kunyhót. Másnap viszont mentek a többi két rendőr, akik szintén szerelmesek voltak Ketrinben meg a húgába. Azoknak is azt mondta Ketrin, hogy este tíz óra körül jöjjenek el, mert nem lesz otthon senki csak ők ketten Biankával.

A nagyképű Matyi, már este kilenckor ott volt, egyenruhában, megborotválva és pitralon szagúan. Felnyitott egy üveg bort és, mint aki a házigazda, otthon érezte magát. Ivott Ketrinnel meg cigarettáztak. Nyílt az ajtó. Két rendőr lépett be. Egymásra néztek mind a hárman és a nagyképű Matyi megszólalt: "Fiúk, igyuk meg a bort és húzzunk innen a francba!"

 

 

  
  

Megjelent: 2024-02-08 20:00:00

 

Nagy Gusztáv (Pusztaföldvár, 1953) író, költő, műfordító

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.