Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Abafáy-Deák Csillag: Rolling

 

 

 

 

Rolling 

 

Utálja, ha csengetnek a lenti kapunál. Nem is szokott válaszolni, aki akar valamit, jelentkezzen be telefonon, a pénzes postás amúgy se jön, ha pedig ajánlott levelet hoz, az általában nem jelent jót, beteheti az értesítőt a postaládába, a rossz hírek ráérnek.

Kinga most mégis leemeli a kaputelefont, megnyomja a kihangosító gombot. Megismeri Jenci baritonját: felhozhatom a rollert, letehetném az előszobában, csak ma estig? Menj a francba, ez nem raktár és főleg nem parkoló. Visszateszi a telefont. Még csak az kéne, hogy meglássa őt a férfi ilyen állapotban. A himlőhelyes arcát. Így is kritizálta eleget, hogy legyen még vékonyabb, öltözzön vagányabbul. Vajon honnan tudja, hogy a férje nincs itthon?

Ezt még Kinga sem tudta, egy hete jött az SMS, hogy törölték a férje járatát, új, nem tudni, hogy mikor indul. Pandémia van. Pedig csak volt. A nő is átesett rajta, arcán viseli a nyomát. Akkor még nem ismerték a majomhimlőt, úgy látszik megelőzte a korát. Felvilágosította a háziorvos, hogy azt, ami eddig még be se jött az országba, nem lehet elkapni, meg egyébként is csak intim együttlét során fertőz, nem olyan, mint a Covid. Mellékhatás lenne? Az orvosok sem értették, mi ez. A bőrgyógyász a gyerekkori oltásokról érdeklődött, rózsa-, bárány- meg egyéb himlőkről, Kinga azt válaszolta, nem kapott soha semmilyen védőoltást. Az orvos csóválta, majd rázta is a fejét, mintha azt jelezné, itt már nincs mit tenni. Egyelőre ne menjen emberek közé, javasolta, valami fertőtlenítőt adott és valósággal kituszkolta Kingát a rendelőből, mintha nem lenne sok, ettől sokkal utálatosabb betegség.

Nem fáj, nem viszket a sok heg, csak olyan lett az arca, mintha céltáblának használták volna egy lőtéren. Már tud nevetni ezen. A himlő szóban benne van a lövés is. Első szótag. Nem veszi fejlövésnek, volt ő célkeresztben eleget, most végre elengedheti magát. Ha kimegy az utcára, mindenki elkerüli, mert közben már itt van az országban a majomhimlő. Senki se visel maszkot, neki ez a maszkja, megvédi az emberektől. Még köhécsel is egyet-egyet, pedig nem is tudja, ez beletartozik-e az új járvány szimptómáiba.

Nem fenyegeti veszély, hogy elkapná ezt az új betegséget. Nincs intim kapcsolata, mióta Jenci lelépett, illetve leléptette. Kezdett erőszakos lenni, a férje meg az utóbbi időben rá se nézett, hiába járt jogára, meg intimtornára. Illetve ránézett, főleg a fejére, és úgy tett, mintha érdekelné a felesége, csak az arcával nem lenne elégedett, hajtogatta, Kinga ötven körül jár, eljött az ideje, hogy kés alá feküdjön, pénzük van erre, mások már huszonévesen korrigálják a szinte láthatatlan ráncokat, szedje már össze magát és menjen el mielőbb a plasztikai sebészhez. Kinga félt a késtől. De nem ült tétlenül, az intimtorna az altest energetikai rendszerét helyreállította, megerősítette a gát területét, a medence és a has izmait, mégse volt alkalma bemutatni a tudományát. 

Jött a pandémia, és elment a férje, hosszabb időre. Ha most látná, a hegekkel, azthihetné, a rosszul sikerült műtét az oka a dolognak. Kinga barátnője szerint, nem kell ide kés, ezeken a hegeken amúgy se javítana sokat. Unokahúga kipróbálta a kollagén indukciós terápiát, látható rajta a kezelés eredménye, több évet fiatalodott. Elmagyarázta, hogy a kezelést dermarollerrel végzik, ez apró tűkkel borított henger, és a rollerezés révén az anyagok behatolnak a bőrbe, ott serkentik a kollagén képződést, ami természetes úton regenerál, és nem csak a hegeket tünteti el, hanem a ráncokat is. 

Kinga először nevetett ezen, hogy nem az úttesten, hanem az arcán fognak rollerezni, azonban a harmadik kezelés után már úgy látta, vagy elképzelte, kezdenek betemetődni az árkok az arcán. Felhívta Jencit, és azt kérdezte, van hova letedd a rollered?

 

 

 

  
  

Megjelent: 2022-12-09 20:00:00

 

Abafáy-Deák Csillag 

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.