Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Cserenkó Gábor: Nem mese a fele se

 

Egyszer volt, hol nem volt, még az Üveghegyen is túl, ahol még egy torta farkú malac is kúr, élt egyszer egy picike ember. Olyan picike volt, hogy alig vették őt észre a többiek. Halk szavú és csendes volt, aki még köhögni se nagyon köhögött, nehogy zavart okozzon.  Könyvelőként dolgozott egy mamutcégnél. Egy nagy irodaépület huszonharmadik emeletének a leghátsó szobájában, egy nagy asztal mögött. Korán járt és sokszor már csak az utolsó metróval tudott hazamenni. Egész nap számolt, írt, osztott, meg szorzott, és amikor mindezt abbahagyta, akkor ránézett a számítógépre.

Az interneten rendszeresen látogatott társkereső oldalakat, mert nagyon szerette volna megtalálni azt, akit keres. Pályázatokat is adott be különböző munkahelyekre, mert remélte, hogy van olyan hely, ahol létezik kisebb asztal is.

 

Több lánnyal levelezett és csetelt a párkeresőkön, és előbb-utóbb randevúkat is kért. Ezeket mindig nagyon várta a picike ember, és mivel fontosnak tartotta, minden ilyen alkalomra frissen borotvált arccal érkezett.

 

Lány viszont soha nem volt sehol. 

 

Eleinte nem értette, hogy miért van ez, de később se. Saját profilképét használta a regisztrációs lapon, nem állította be magát soha terminátornak. Mindig az igazat írta magáról, de mégse jött el egyetlen lány sem.

 

A pályázataira se kapott soha választ, se igent, se nemet. Pedig összesen háromezer-hatszázkettőt küldött el az évek folyamán. És maradt ugyanott, ahol volt. 

 

Ugyanis a cég rendszergazdái felsőbb utasításra állandóan figyelték a gépét, és rögtön a hálózati lomtárba irányították az álláskeresős kimenő leveleit. 

 

És a társkeresős lányokkal is ők randiztak.

  
  

Megjelent: 2014-08-06 16:12:05

 

Cserenkó Gábor (1978, Kalocsa) író

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.