Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


A tervünk az volt, hogy én fogok előbb meghalni – Interjú Háy János íróval (Kovács Bálint)

Ez a könyv a legnagyobb átverés évtizedek óta, de ritkán lehet annyira örülni átverésnek, mint ennek – írtuk nemrég Háy János karanténnaplónak nevezett kötetéről, a megrendítő és megrázó Ne haragudj, véletlen volt-ról. Ami valójában nem is a koronavírust meg a karantént dolgozza fel, hanem annak a traumáját, hogy a szerző néhány éve váratlanul és szinte egyik pillanatról a másikra elvesztette a feleségét.

Háy Jánossal a kötet megjelenése után ültünk le beszélgetni arról, lehet-e jól írni egy ilyen tragédiáról, egyáltalán mennyi idő után tud valaki újra dolgozni, vagy legalább enni és aludni, és hogy baj-e, ha valaki a politikai véleményével kerül címlapra, ő miért fogadta el a Térey-ösztöndíjat és miért nem szállt be az erről szóló politikai vitába, miért nemzetellenes az országot Origo-olvasókra és Klubrádió-hallgatókra osztani, miért kőkemény diktatúra az írás, és mit jelent benne a korruptság. Nagyinterjú.

Tovább az index.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-09-04 12:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.