Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Nero Blanco és az olaszok (Lénárd László)

Diabolik, Zagor, Dampyr, Dylan Dog, Morgan Lost, Dragonero, Nathan Never, Martin Mystere, Árvák, Lilith, Suttogó Szél, Greystorm, Lukas – nem kívánságlista, hanem az utóbbi években magyarul elindult sorozatok egy részének címjegyzéke. Néhány közülük több évtizede fut Olaszországban, mások egészen újak; három magyar kiadó, a Goobo, az Anagram és a Frike jegyzi őket.

A néhány éve bekövetkezett hazai képregényboom, melynek ugyan maradandó, pozitív hatásairól még korai lenne beszélni, mindenesetre jócskán megnövelte a magyarul megjelent olasz képregények számát.

A 2010-es években (magyar megjelenésekben) az európai vonalon belül a legerősebb a francia 101 tétellel… […] A második helyen a magyar piac által végre felfedezett Bonelli (és hasonló) képregényeknek köszönhetően az olaszok állnak 73-mal, harmadikok a németek (43), a negyedik helyre pedig idén felértek a britek (14).” – írja Bayer Antal januári bejegyzésében.

Tovább a szifonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-08-31 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.