Videó

Százados Ábel kapta a legígéretesebb fiatal filmes díját Cannes-ban
Az M2 Petőfi TV videója
Keresés a honlapon:


Partnereink:

KUK (kuk.hu)

 

Magvető (kiadok.lira.hu)

 

DOSZ (www.dosz.hu)

 

Kulthelyek: Kis Présház

A létrehozók a szerves építkezésre esküsznek, és a Prae-csoporthoz (kiadó, folyóirat) kötődő kultúrcentrumnak fontos a pécsi szál is. Kulthelyek című sorozatunkban a budapesti Kis Présház vezetője, Balogh Endre válaszol kérdéseinkre.


Budapest egyik legújabb kulturális találkozóhelye a Prae Kiadóhoz kötődő Kis Présház nevű kávézó. Honnan jött az ötlet, és milyen terveitek vannak az irodalmi kávéházzal?

Nagyon bírjuk az online életet, amikor mindenki a saját terében végzi a munkáját: ír, szerkeszt, szervez, de... De kellett egy hely, ahol össze is jöhetünk – röhögtünk, hogy szerteágazó projektjeink miatt valaki igazán felkínálhatna egy budai villát, ám sajnos nem jött a mecénás. Egyes munkatársaink és a prae.hu gyakornokjai egy alkalommal arra panaszkodtak, hogy mindenhol átvágják őket, nincs egy normális hely, ahol dolgozhatnának – megkérdeztem őket, ha lenne egy kávézónk, ott felszolgálnának-e, mire azonnal igennel válaszoltak. Majd Péczely Dórával, a Prae Kiadó szerkesztőjével, valamint L. Varga Péterrel, a Prae irodalmi és kultúratudományos folyóirat főszerkesztőjével megegyeztünk abban, hogy lesz egy irodalmi kávéház és szórakozóhely.

Tovább a jelenkor.net cikkére >>>

  
  

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.