Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Provokátor a divatvilágban – Alexander McQueen (Vörös Krisztina)

Páratlan tehetségű őrültek, újítók, merészek, elviselhetetlenek. Lentről jöttek, magasra törtek, műveikben és életükben ötvözni tudták a hétköznapit a rendkívülivel. Sorozatunk első része az örök „fenegyerekekről.”

Hogyen lett Lee McQueenből, a taxisofőr fiából Alexander McQueen, a divatvilág csodált-gyűlölt fenegyereke? Egyetemre sosem járt, de mindig tudta, hogy lesz valaki a divat világában. Amikor anyja Joyce meghallotta, hogy a szabóságok híres londoni központja, a Savile Row gyakornokokat toboroz, noszogatta fiát, hogy jelentkezzen.

Engem is érdekelt a divat világa, nem pusztán az esztétikai része, hogy valami szép vagy csinos-e, hanem a varrások, szűkítők elhelyezése, hogy milyen egyes részekből és logikával áll össze az, amit viselünk. 25 évesen aztán egy fárasztó munkanap után ballagtam hazafelé és elhatároztam, hogy teszek egy próbát a varrógép használatával. Elvégre anno volt háztartástan óránk, tehát nem lehet akkora ördöngösség – gondoltam akkor még naivan. Már a tű befűzésénél rájöttem, hogy ne tessék kérem alábecsülni a varrást és/vagy ruhakészítést.

Tovább a hajonaplo.ma cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-07-23 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.