Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Elkezdődött a Klassz a pARTon! fesztivál a Balatonnál – Itt a teljes program

Balatonfüreden indult Érdi Tamás fesztiválja, Balatonkenesén, Balatonalmádiban, Keszthelyen, Gyulakeszin folytatódik majd – a teljes programot alább találja.

Július 12-én Vásáry Tamás rögtönzött koncertjével és egy könyvbemutatóval startolt a Klassz a pARTon! fesztivál. Székely György főorvossal, íróval A muzsika valódi hangja a fesztiválok fővárosában – Salzburg című könyvét Tóth Endre műsorvezetésével mutatták be a balatonfüredi Vaszary Kertben. Szalai Éva (zongora) és Illés Eszter  (fuvola) játéka után Vásáry Beethoven Holdfény-szonátáját adta elő a jelenlévőknek.

Még aznap fellépett Balog Alexandra és Vida Mónika az első esti koncerten, másnap operagálára, július 14-én pedig Kovács Gergely zongoraművész szólóestjére került sor.

A Klassz a pARTon! fesztivál több Balaton-felvidéki településre, valamint Tatára visz klasszikus zenei koncerteket – több, mint negyven hangversenyt és gyerekfoglalkozást.

 

A fellépők között van Balog József, Rohmann Ditta, Kertesi Ingrid, Kocsis Krisztián, a Kamara-Kör, a Budapesti Vonósok és még sokan mások. A fesztivál házigazdája Érdi Tamás Liszt Ferenc- és Prima Primissima díjas zongoraművész.

Tovább a fidelio.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-07-18 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.