Videó

A tegnap.ma videója
Keresés a honlapon:


„Végül minden kérdés az istenkérdésre redukálható” – a Platon Karataev a Mandinernek (Pap Lázár)

Ezek a legbelső magányunk gondolatai, mindig lesz kettősség abban, hogy ott állunk a színpadon és előttünk áll ezer ember, aki ezt hallgatja.” A Platon Karataev zenekar két alapítójával, Balla Gergellyel és Czakó-Kuraly Sebestyénnel beszélgettünk zenéről, dalszövegekről, istenkeresésről, a mélységek és magasságok megéléséről.

Platon Karataev 2016-ban alakult magyar együttes. Nevüket Lev Tolsztoj Háború és béke című regényének egyik mellékszereplőjétől kölcsönözték. Az együttes első nagylemeze 2017-ben jelent meg For Her címmel. Stílusukat leginkább az alternatív vagy indie rock kategóriába szokták besorolni, saját dalaik eddig angol nyelven íródtak. Legújabb albumuk, az Atoms, június 5-én jelent meg.

Az első albumotok szerelmi tematikája után most a lét nagy kérdéseit feszegetitek, az előző lemezhez képest új stílusban. Hogy jött ez a váltás?

Balla Gergely: Nem volt tervezve, hanem organikusan alakult így. Amikor van egy stílusváltás, az teljesen belőlünk fakad, a szövegek mindig arról szólnak, ami éppen igazán foglalkoztat minket. Annyi párhuzam van a két lemez között, hogy egy elég mély melankólia hatja át őket, mert mindkettő értelmezhető gyászfolyamatként. 

Tovább a mandiner.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-07-10 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.