Videó

A tegnap.ma videója
Keresés a honlapon:


Farkasokkal táncoló – Homo homini lupus est (Fodor György)

A Gyulai Várszínház 57. évada Acsai Roland: Farkasok című mitologikus drámájával indult. Az előadás egyben a Gyulai Várszínház első idei ősbemutatója is volt. A lirizált dialógus Kása Tímea (a Nő) és Bodor Géza (a Férfi) között zajlott. A zenét Kettős Tamás és Nagy Lajos szerezték. A látvány és a rendezés Formanek Csaba munkája.

Mindig élmény, ha kortárs szerző darabját mutatják be, hiszen akkor maga a szerző is jelen lehet. Acsai Roland ugyan csak a végső tapsnál tűnt fel kislányával, Johannával, de legalább még erősebben szimbolizálta az újrakezdés reményét. A darabban is jelen van egy gyermek (Szputnyik, azaz ’útitárs’ és egy kisfiú, aki megvédi őt). Ráadásul a valóságban Johanna Kása Tímea és Acsai Roland szerelmének gyümölcse. A Farkasok mitologikus dráma időkben, terekben és életekben. Posztapokaliptikus Madách-cover a szférák zenéjére hangolva. A modern ember tragédiája. 

Tovább a gyulaihirlap.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-07-08 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.