Videó

A Törzsasztal Szabó Zoltán Attilával csatorna videója
Keresés a honlapon:


Partnereink:

KUK (kuk.hu)

 

Magvető (kiadok.lira.hu)

 

DOSZ (www.dosz.hu)

 

Maradjon utánam valami – Interjú Virágh András Gáborral díjakról, pályája alakulásáról, az aktív zenélés szerepéről a komponálásban (Molnár Fanni)

Virágh András Gábor a Szent István Bazilika vezető orgonistája, itthon és külföldön egyaránt elismert zeneszerző, a Studio5 kortárszenei csoport tagja, a Zeneakadémia tanársegédje. Kiskora óta zene veszi körül, és bár egyik tevékenységéről sem tudna lemondani, mégiscsak a komponáláshoz kötődik legmélyebben.

PRAE.HU: Nemrég vehettél át Artisjus-díjat. Mit jelent számodra és a karriered szempontjából egy-egy ilyen elismerés?

 

Gregorian Notes című, brácsára és orgonára komponált művemet díjazták. A darabot a 12. Szentbékkállai Nyár egyik koncertjére, a szervezők felkérésére írtam, és a feleségemmel, Kiss Alexandra Enikő brácsaművésszel közösen mutattuk be. Valószínűleg híre ment, mert az Artisjus-díjra zárt szakmai grémium választ ki olyan alkotásokat, amelyeknek az ősbemutatójára az előző naptári évben került sor. Azért is rendkívül megtisztelő a kitüntetés, mert eddig én vagyok az egyik legfiatalabb díjazott.

Tovább a prae.hu cikkére >>>

 

  
  

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.