Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Hogyan (nem) találkoztam MGP-vel? – Molnár Gál Péter: Coming out (Turbuly Lilla)

Kétségtelen, MGP jelenség volt, és sokan várták, hogy az életében ki nem adott, most azonban megjelent emlékiratai segítenek megérteni ezt a jelenséget.

Molnár Gál Péter memoárjában három fejezetet is szentel nem-találkozásainak. Rökk Marikával a színésznő halála akadályozta meg a tervezett interjú elkészültét, Elisabeth Bergnerrel saját félszegsége miatt nem mert találkozni, Eggerth Mártához pedig egy szélhámos ígért meg nem valósuló kapcsolatot.

 

Kritikus elődömmel én sem találkoztam személyesen. Akkoriban kezdtem a pályát, amikor ő utolsó kritikáit írta. Két előadásra emlékszem, amelyen mind a ketten ott voltunk, és később írtunk is róluk: a Maladype biliárdasztalos Platonovja volt az egyik, amelyről MGP Csehov-tutti címmel emlékezett meg elismerően, a másik egy, a Gozsdu-udvarban játszott, kocsmaszínházi Lüszisztraté. Mintha a végére sokat szelídült volna: megértőbb volt vele, mint én.

Tovább a kutszelistilus.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2020-05-23 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.