Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Eljött a szövetségek ideje – Interjú Magács Lászlóval, a TRIP igazgatójával (Németh Fruzsina Lilla)

A minap már Stahl Judittal is egyeztetett egy új műsor indítása kapcsán. Szerinte a színház politikussága nem az aktuálpolitizálást, hanem a környezetre való azonnali és hatékony reflexiót jelenti. S bár a próbákon is legjobb a személyes jelenlét, az Első Magyar Karantén- színház próbái zoom-on ugyanúgy folytatódnak, mintha bármely más, „rendes” előadás próbafolyamatáról beszélnénk. A körülményekhez való alkalmazkodásról, szövetségekről és a színház új megjelenési formájáról beszélgettünk Magács László rendezővel, a TRIP hajó igazgatójával. 

 

A Trip Hajó volt szinte az első, amely reagált a járvány miatt kialakult helyzetre: kreatív módon létrehoztátok az Első Magyar Karantén-színházat. Miért e műfaj mellett döntöttetek?


Azt, hogy ez meg fog történni, én már korábban láttam. Egy hónappal ezelőtt, amikor Olaszországban kitört a járvány, már elkezdtem beszélgetni a kollégáimmal, hogyan és miként fogjuk ezt az időszakot átvészelni, ha hozzánk is elérkezik. A 100 főnél nagyobb, beltéri rendezvényeket megtiltó kormányrendelet meghozása után mi is azonnal leálltunk, beltéri és kültéri eseményeinkkel egyaránt. Rögtön felhívtam a soron következő program résztvevőit, hogy hajlandóak-e streamelt előadást csinálni. 

Tovább a dunszt.sk cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-05-09 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.