Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


HETI POP – A Pécsi idei nyertesei, algabélyeg Velencében, elmaradó Met Gála és textilhulladékból készült maszkok

Kihirdették, hogy kik azok, akik idén megnyerték a Pécsi József Fotóművészeti ösztöndíjat. A zsűri döntése alapján most is tíz fiatal részesülhet a havi pénzdíjjal járó ösztöndíjban. A nyertesek névsora: Balogh Viktória, Bánhegyesy Antal, Bilák Krisztina, Piti Marcell, Sivák Zsófia Szalai Dániel József, Sztrehalet Oxána, Zagyvai Sára, Nyíri Julianna és Turós Balázs.

A spanyol–olasz dizájner, Pablo Dorigo Sempere a velencei kanálisokból szerzett algából készített bélyeget az olasz város számára. A termék azért készült, hogy megmutassa az algapapírban rejlő lehetőségeket. A Shiro Alga Cartáként is ismert anyag először 1992-ben bukkant fel a piacon, akkor a velencei papírral foglalkozó cég, a Favini mutatta be. Az idei From Venice with Algae (Velencéből algával) címet viselő projekt egy 2010-es akciófilm címéből vette szójátékos nevét (Párizsból szeretettel). A dizájner reméli, hogy innovatív, ökotudatos projektje kapcsán egyre többen hallanak majd az algapapírról, amit a Favini eredetileg azért kezdett el gyártani, mert a városvezetés felkérte őket, hogy kezdjenek valamit a város vizét szennyező algával.

Tovább az artmagazin.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-04-08 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.