Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


A LEGVIDÁMABB BARAKK KEDVETLEN LAKÓI. Kovács katáng Ferenc írása Szénási Ferenc Berzsenyi koporsója című novelláskötetéről

…amennyiben az ENSZ Közgyűlése meghallgatta volna a magyar írók követelését, akkor az 1956. után életfogytiglan elítéltek sokasága talán még ma is börtönben sínylődne. Szabadulásuk annak volt köszönhető, hogy az ENSZ Közgyűlése addig nem vette le napirendjéről a „magyar kérdést”, amíg 1963-ban a Kádár rendszer szabadon nem bocsátott mintegy húszezer politikai foglyot. (Budapest, 2007. október 11., MVSZ Sajtószolgálat)

Gustav Vigeland norvég szobrász mindenkinél többet tudhatott a halálról, a túlvilágról. A Frogner park leglátogatottabb látványossága a Monolit, egyenesen a pokol mélyén gyűrődő bűnös-bűnteleneket domborítja. Vagy odább, az Életkerékbe is a halálba körköröző végest faragta. De még nála sem találtam olyan csavart, mint amilyen Szénási Ferenc Berzsenyi koporsója című novelláskötetében található. A végső út a témája a kezdő és a záró írásban is. A nyitó novellában (Senki szigete) Stendhal, Cervantes, Gogol, Stevenson főhősei mellé készül a mesélő.

Tovább az olvasat.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2020-03-08 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.