Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Krimibe illik, ahogy a magyar film nagyjai feleselnek egymással – Szekfü András Így filmeztünk 2. könyvének bemutatóján jártunk (Horváth Bálint)

Szekfü András a 60-as, 70-es évek magyar filmművészetének jelentős szereplőivel készült beszélgetéseit rendezte második interjúkötetébe, amelynek bemutatójára mi is ellátogattunk. Az Így filmeztünk 2. kapcsán a szerző Gelencsér Gábor filmtörténésszel és Havas Ágnessel, a Filmalap korábbi vezérigazgatójával beszélgetett arról, milyen kapcsolat fűzte Kósa Ferencet Bartók műveihez, miért volt anomália a rendszerben a Balázs Béla Stúdió, és mi köze Bódy Gábornak Rimbaudhoz.

Az Így filmeztünk második kötetének borítóját a Mephisto egyik ikonikus jelenetfotója díszíti. Szekfü András értelmezésben Szabó István Oscar-díjas filmje nemcsak azt a korszakot ábrázolja, amiben játszódik, hanem azt is, amelyben készült, olyan hatalmi játszmákat mutat meg, amik a gulyáskommunizmus évtizedeit is jellemezték. A korábbi kötethez képest a legfontosabb különbséget az egymással feleselő interjúk megjelenésében látja: ,,Rengeteg indulat feszült egymásnak ebben a korszakban, és a művészek interjúiban is.”

Tovább a magyar.film.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-02-27 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.