Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Rendszerváltás újratöltve – EUFÓRIA? Rendszerváltás-történetek Magyarországról (Szász Csongor)

A kiállítás kérdőjelei nyomatékosak, világosan látható, itt több a kérdés mint a válasz. Profi és amatőr fotósok, képző- és iparművészek, korabeli értelmiségi gondolkodók, művészettörténészek és médiaszakemberek, valamint a közélet különböző területeiről érkező szemtanúk képi és tudati világán keresztül, visszaemlékezéseikből formálhatjuk meg saját kételyeinket. A nagy összefüggések kulisszái csupán kötelező panelek a személyes, a hétköznapi valóságból merítkező értelmezések rengetegében.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban izgalmas, gondolatébresztő, sok alkotót felvonultató, hiánypótló kiállítást tekinthetünk meg a rendszerváltás átmeneti éveiről. A tárlat árnyalja a korabeli ismert közéleti és egyedibb magánéleti történéseket, így a befogadó számára érthetőbbé válhat az ország akkori szellemi és lelki állapota, és ezzel definiálhatóbbá az önmagáról alkotott képe is. Az audiovizuális beszámolók és videók, a jellegzetes sajtófotók és szociofotó-gyűjtemények, valamint képzőművészeti alkotások és dokumentumok sokasága mellé személyes hangvételű kommentárok is kapcsolódnak.

 

Tovább az ujmuveszet.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-02-20 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.