Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


„Minden eredményünk Isten kegyelméből ered" – Interjú Beke Farkas Nándorral, a hungarikumnak számító és számtalan fontos díjat besöprő 100 Tagú Cigányzenekar vezetőjével. (Ayhan Gökhan)

A 100 Tagú Cigányzenekar idén ünnepli megalakulásának harmincötödik évfordulóját. Ebből az alkalomból február 9-én este a Papp László Sportarénában lépnek fel. A világhírű zenekar főtitkárával, Beke Farkas Nándorral beszélgettünk kezdetekről, az izgalmasnak ígérkező koncertről és az utánpótlásról is.

Ha visszatekint az elmúlt 35 évre, hogy látja, milyen volt az indulás?

1985 november másodikán alakultunk meg. Hamar meglett a becenév: 100 Tagú Cigányzenekar. Hivatalosan pár év múlva jegyezték be a nevet, ettől függetlenül mindenhol ezen a néven ismertek minket. Az ősbemutató 1986. március 22-én volt a mai Kongresszusi Központban. A Budapesti Tavaszi Fesztiválon debütált a zenekar, s a siker azóta töretlen. Egy éven belül a nemzetközi porondon is bemutatkozhattunk, az egyik híres olasz csatorna műsorában is szerepeltünk. Ezt követően Ausztráliában, Új-Zélandon játszhattunk az ’56-ban emigrált magyarok előtt. Érdekesség, hogy az ottani magyarok adták össze a repülőjegy árát, akik rajongással szerették és tisztelték a cigányzenét. 

Tovább a kultura.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-02-05 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.