Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Ismerd meg önmagad! – Lukáts Andor Sorskérdések kiállítása (Kovács-Cohner Róbert)

 Sorskérdések – ez a címe Lukáts Andor videóinstallációjának, amelynek a Műcsarnok ad otthont. Találó cím, mert a megjelenített sorsok nem csak érzéseket, hanem kérdéseket is generálnak, van min törni a fejünket egész nap, egész héten, vagy annál is tovább. És ezzel választ is kaptunk a legelső kérdésre: művészet ez? Igen, a legteljesebb mértékben, mert ilyet csak az a művész tud létrehozni, akinek hitvallása egyezik a delphoi jósda bejárata fölött olvashatóval: Gnóthi seauton, azaz: Ismerd meg önmagad! 

A terembe lépve két oldalon 7-7 fülke, bennük monitor, fejhallgató, szék – minden adott a kényelmes és elmélyült videónézéshez. Kíváncsian ülök le az első képernyőhöz. Hét év körüli fiúcska, nem igazán érint meg, eleinte nem értem, mi közöm nekem ehhez. Meg a periódusos rendszerhez, meg a kacifántos nevű elemekhez, amiket a srác se tud rendesen kimondani. Homlokráncolva ülök át a következő fülkébe.

Tovább a librarius.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2020-01-31 06:30:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.