Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Szeretetpropaganda a legjobb fajtából – Taika Waititi: Jojo Rabbit / Jojo Nyuszin (Polák Zsóka)

Egy film a szeretet erejéről vidáman heilhitlerező gyerekekkel, idióta Hitlerrel és német Beatles-feldolgozással – megannyi ponton születhetett volna ebből katasztrófa, Taika Waititi viszont ismét bebizonyította, hogy akkor tud kibontakozni igazán, ha nem a Marvelnek kell dolgoznia.

Az új-zélandi rendező nem találta fel a spanyolviaszt, hisz azt már Chaplin bemutatta, hogy Hitlerrel igenis lehet viccelni, ha tudjuk, hogy kell azt rendesen csinálni. Roberto Benigni azóta azt is megmutatta, hogyan lehet gyermeki szemüvegen keresztül nézni a koncentrációs táborok rettenetét, Quentin Tarantino pedig egészen más jellegű humorral, de hasonlóan hatalmas kedvvel csinált hülyét a Führerből a Becstelen Brigantykban. Waititi már egy ideje szemezett Christine Leunens 2008-ban megjelent regényével, hogy aztán önmagához híven kellő kreativitással és elrugaszkodással dolgozza át a Cellába zárva (Caging Skies) című könyvét.

Tovább a filmtett.ro cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-01-30 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.