Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Interjú a fénymunkással – Jász Attilával beszélgettünk (Juhász Tibor)

Új könyve, a Belső angyal szervesen illeszkedik eddigi köteteihez, ezért a megjelenés apropóján készített interjú az életművel kapcsolatos kérdések feltevésére is alkalmat adott. Arról is kérdeztük a költőként, íróként, szerkesztőként és fénymunkásként is ismert Jász Attilát, hogy megtalálta-e már az elveszett hangot.

A napokban érkeztél vissza Erdélyből. Mesélj, kérlek, az utadról!

Jó ideje járok már vissza Erdélybe, rendszeresen, de ez a mostani út valahogy mégis összefoglalása volt az eddigieknek. Ahogy az életem, ez az út egyszerre volt kifelé és befelé forduló is. Kedves indián társammal, a székelyudvarhelyi Medvéket Ölelővel (Murányi Sándor Olivérrel) mentünk, és kint két kitűnő erdélyi költővel együtt miniturnéztunk, Kovács András Ferenccel és Markó Bélával. Közben pedig többnyire Guszti vadőr barátunknál laktunk székely indián barátommal, és kijártunk a havasokba, ami igazán megtisztító élmény volt. Egy éjszakát kint is töltöttünk egy kis faházban, ahol egy (nagyon széles) ágy és egy hasonló asztal volt a berendezés. A versekkel, felolvasásokkal, beszélgetésekkel próbáltunk valamit átadni a többi emberi lénynek abból, ami nekünk fontos, a természetben való töltekezéssel pedig mindehhez erőt meríthettünk.

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-01-16 12:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.