Videó

Hétvári Andrea: Esti vetítés
Keresés a honlapon:


Partnereink:

KUK (kuk.hu)

 

Magvető (kiadok.lira.hu)

 

DOSZ (www.dosz.hu)

 

Otthon a hazában – Ayhan Gökhan interjúja Weiner Sennyey Tiborral

Ayhan Gökhan: Hosszú ideje foglalkozol Békássy Ferenc életművével. Hogy látod, sikerült a megillető helyre kerülnie, esetleg vannak még elmaradások?

Weiner Sennyey Tibor: Mit jelent a „megillető hely”? Nehéz kérdés ez, de nincs bennem semmilyen elégedetlenkedés, hiszen ha belegondolsz: három Békássy-kötetet jelentettünk meg az elmúlt tíz évben, melyek közül az utolsó a 2018-as Békássy Ferenc összes műve. Könyveink recepciója nagyon pozitív volt a meglehetősen megosztott magyar sajtóban, sőt Angliában is! Békássy szűkebb hazája, a vasiak és a zsennyeiek is magukénak érzik már őt, több rádióműsorban, tévéműsorban is beszélhettem róla. De számomra az egyik legfontosabb elismerés, hogy Grendel Lajos utolsó, nagy könyvében, A modern magyar irodalom történetében hosszasan és szeretettel írt Békássy Ferencről és munkánkról is. Amikor a 2019-es Könyvhéten kezembe vehettem könyvét, akkor természetesen büszke voltam és örültem. Különösen, hogy sok-sok évvel ezelőtt, amikor bevittem Békássy írásait az egyetemen két nagy professzoromhoz, mondván, hogy én vele szeretnék foglalkozni, akkor, amíg az egyikük maximálisan támogatott, addig nagyon nagy megdöbbenésemre a másikuk megpróbált kirúgatni. Úgy gondolta, hogy ahogy én foglalkozom az irodalomtörténettel, az elfogadhatatlan.

Tovább az olvasat.hu cikkére >>>

  
  

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.