Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


„A történelemnek a jelenünkkel van dolga” – beszélgetés Szabó Réka koreográfussal, A létezés eufóriája című film rendezőjével (Soós Tamás)

Elfogadható támogatásra nem számítanak, pedig a 94 éves holokauszttúlélővel rendezett előadásuk, a Sóvirág már 4 éve fut, a próbafolyamatról szóló dokumentumfilmet, A létezés eufóriáját pedig több helyen is díjazták. Szabó Rékával történelemszemléletről, holokausztról és a függetlenek sanyarú sorsáról beszélgettünk.

Teljes őrültség.” Fahidi Évának írott e-mailedben jellemezted így az ötletet, hogy táncelőadást csinálj a kilencvenéves holokauszttúlélővel, aki soha nem játszott színházban. Miért izgatott ez az őrültség?

Olvastam Éva A dolgok lelke című könyvét, és hallottam egy közönségtalálkozón nyilvánosan beszélni. Az olyan mély benyomást tett rám, hogy úgy éreztem, ezt a nőt mindenkinek látnia kell. Nem a holokausztnak szólt az érdeklődésem, hanem Évának, aki mindenféle szentimentalizmust nélkülözve, szikáran és bölcsen dolgozik a traumáival.


Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-11-27 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.