Videó

Hétvári Andrea: Esti vetítés
Keresés a honlapon:


Partnereink:

KUK (kuk.hu)

 

Magvető (kiadok.lira.hu)

 

DOSZ (www.dosz.hu)

 

Sanzonok, operettslágerek – Zerkovitz, a slágergyáros / ZsiKuFeszt (Bedő J. István)

A slágergyáros címkével említette a közelmúltban véget ért a Zsidó Kulturális Fesztivál műsora Zerkovitz Bélát. Tény, hogy az előző századforduló vendéglőinek, kiskocsmáinak cigány zenekarai igen sokat tettek azért, hogy fülbemászó dalait egy héten belül rengetegen fütyüljék (beleértve a suszterinasokat is). Zerkovitz valóban talentumos zeneszerző volt, mennyiségi teljesítménye lenyűgöző. Dalait a Hegedűs-zsinagóga falai közé szorított, jobbára koros urak és hölgyek hallgatták – és énekelték. Ez csupán azért lepett meg, mert ez a korosztály már csak nagyszüleitől, szüleitől hallhatta, ismerte őket.

Az egyórás potpurit a szövegkönyv szerzője, Nógrádi Gergely szellemes ötlettel a zeneszerző saját, előkészített sírbeszédére fűzte fel, így a címszerepben Koltai Róbert elmesélhette a roppant sikeres szerző életét, megspékelve bő másfél tucat nagyon ismert slágerével.

Tovább az olvassbele.com cikkére >>>

  
  

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.