Videó

A PécsTV videója




Keresés a honlapon:


Szuperhősök nélkül – Once / Egyszer / Madách Színház (Bota Gábor)

Szirtes Tamás rendezése sokfelől érkező színészekből kovácsolt csapatot. A produkció abszolút áll a lábán. Megvan benne a szükséges virtuozitás, de az érzelmi töltet sem hiányzik.

Nagyon bírom, hogy a színészek maguk zenélnek a Once / Egyszer című musicalben, a Madách Színházban. Látszik rajtuk a nem hagyományos feladattól való nekibuzdulás, fokozott koncentráció. Érződik a befektetett munka, ami játékosságban oldódik. Meg az általuk alakított figurában. Nem arról van ugyanis szó, amit már láthattunk jó néhányszor, hogy a színészek, amikor a társaik éppen szituációban vannak, és nekik pedig nincs más dolguk, zenélnek is a deszkákon, hanem az alakítások közben kell rázendíteniük, hiszen amúgy is amatőr muzsikusokat formálnak meg. Időnként zenélés közben, hangszerestül, táncra is kell perdüljenek, egyszerre verik lábukkal a ritmust, perdülnek-fordulnak, és közben még figurában is maradnak, esetleg dalra is fakadnak. Izzasztó feladat, aminek izzadtságmentesnek kell látszania. Lazának.

Tovább az art7.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-11-21 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.