Videó

A Ma7 csatorna videója




Keresés a honlapon:


Ismernünk kell a közeget, amiben vagyunk – Interjú Ladjánszki Mártával, az L1danceFest főszervezőjével (Halász Glória)

Nemrég ért véget a tizennyolcadik L1danceFest, amelynek főszervezőjével, Ladjánszki Mártával a fesztivál mellett a közösségépítésről, a hazai táncéletet meghatározó érdekkörökről, az egyesület rezidencia programjáról, tavaly elkezdett egyedülálló meztelen előadás-sorozatáról és arról beszélgettünk, lehetséges-e fenntartani az egyensúlyt alkotói és szervezői tevékenysége között.

2018 őszén létrehoztál egy előadást LetMeC címmel, amiben rendhagyó módon nem csak az előadók, hanem a nézők is meztelenek voltak. Miért nyúltál a meztelenséghez ilyen módon?

Az előadásban az az újdonság, hogy a nézők is meztelenül nézik a meztelen előadókat. A táncművészetben tudomásom szerint még nem volt ilyen, a képzőművészetben már próbálkoztak vele, legutóbb Párizsban volt egy olyan kiállítás, amit meztelenül lehetett megnézni. Dekoratív testű balett táncosok működtek közre benne, beálltak a szobrok közé, és a nézők is csak meztelenül jöhettek be. A nagy újítás nálunk az, hogy a nézők nem kukkolják a fellépőket, hanem azzal, hogy valaki megveszi a jegyet, azt is vállalja, hogy meztelen lesz.

Tovább a tancelet.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-11-03 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.