Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


A megrendülés könyve – Hermann Ildi: A Hiányzó történetek – New York-i magyar zsidók történetei (Galambos Ádám)

Álmodtam, de valóság volt” – fogalmaz egy New Yorkba elszármazott magyar túlélő a holokauszt borzalmairól. A nemrég elhunyt Hermann Ildi fotóművész emigráns holokauszttúlélők visszaemlékezéseit gyűjtötte kötetbe, fotóival illusztrálva. A Hiányzó történetek – New York-i magyar zsidók történetei szívbe markoló, felkavaró olvasmány.

Az utóbbi években több olyan kötet is napvilágot látott, amely a holokausztot túlélők múltidézését és életútját tárja elénk. Tavaly jelent meg a Sztehlo-gyerekek voltunk című portrékötet (Luther Kiadó; szerkesztette Andrási Andor és Laborczi Dóra), illetve az Ariadne csoport tagjait bemutató, Egymáshoz szólunk – hosszú hallgatás után című könyv (Oriold és Társai Kiadó; szerkesztette Előd Nóra). Az előbbi kötet Sztehlo Gábor lelkésznek és segítőinek embermentő munkájáról, életútjáról ad áttekintést, az utóbbi műben túlélők és embermentők vallomásait olvashatjuk. A Scolar Kiadó pedig idén adta ki a januárban fiatalon elhunyt Hermann Ildi Hiányzó történetek – New York-i magyar zsidók történetei című portrékötetét, amely tizennégy, Amerikába emigrált túlélő visszaemlékezéseit tartalmazza.

Tovább a tiszatajonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-10-25 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.