Videó

Szabados Árpád videója
Keresés a honlapon:


Partnereink:

KUK (kuk.hu)

 

Magvető (kiadok.lira.hu)

 

DOSZ (www.dosz.hu)

 

Véres tanulmány az Euphoria-sorozathoz – avagy a Levinson-Rév páros útnak indul

Lily tizennyolc éves, Salem városában él. Az interneten titkos kapcsolatot tart fenn egy Daddy nevű férfival. Egy rejtélyes hacker kínos tartalmakat kezd el szivárogtatni a város nagy becsben tartott polgárairól. A valódi bajok azonban csak akkor kezdődnek, amikor Salem feldühödött, megalázott férfijai a fejükbe veszik, hogy csak akkor nyerhetik vissza a méltóságukat, ha Lilyt és barátnőit egytől egyig kivégzik.

Rendhagyó írásra vállalkozom, amikor a Gyilkos nemzedéket ajánlom az olvasó figyelmébe. 2019 nyara fontos időszak a magyar filmtörténetben: Rév Marcell operatőr végérvényesen átlépte a világhír kapuját. Sam Levinson Euphoria című nemrégiben bemutatott HBO sorozatának operatőreként immáron nem csak a magyar követők és az európai ínyencek, de minden bizonnyal az egész filmfigyelő-világ szívébe sikerült beférkőznie magát. A sorozat megérdemelten került pillanatok alatt a kritika és a nézők kegyeibe. A siker felől fejtjük vissza a szálakat: a sorozat felől fordulunk vissza az előzményfilmhez – ezen írás Rév és Levinson első közös munkáját veszi górcső alá.

Tovább az ujforras.hu cikkére >>>

  
  

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.