Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Butuszov és a digitális Sirály (Visky Andrej)

Butuszov előadása egy eklektikus szabadvers a fentebbi kérdések margójára: dekonstruál, rekonstruál, perspektívát vált, játszik, parodizál, új regisztereket keres egy ismert kottában, hogy valami igazit találjon.

,,Lehetséges, hogy önzőnek hangzik, de amikor színházat csinálok, akkor magamról vagy a színészekről mondok el egy történetet, nem pedig a darabról.”[1]

Trepljov kétségkívül elégedett lenne, ha megnézhetné a Jurij Butuszov rendezte Sirály címűelőadást a StageRussiaHD applikáción keresztül (melyet gondosan letöltene tabletjére, miután kifizette az előadásért járó díjat Arkagyina bankkártyájával), mert nem csak új formát láthatna, hanem új formátumban is tapasztalhatná meg azt, amire vágyik. Persze, ha az ember mélyebben belegondol ebbe a helyzetbe, az is lehetséges, hogy a Trepljovban dúló idealizmus oly mértékű felháborodást váltott volna ki belőle a színház megismételhetetlenségének szentségét ily mértékben meggyalázó technológia iránt, hogy földhöz vágná a tabletet. Helyesbítés: lelőnné.

Tovább a szinhaz.net cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-09-30 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.