Videó

Szabados Árpád videója
Keresés a honlapon:


Partnereink:

KUK (kuk.hu)

 

Magvető (kiadok.lira.hu)

 

DOSZ (www.dosz.hu)

 

16 év alatt 130 előadás szereplőire adott ruhát – Bianca Imelda Jeremias válaszolt

Bianca Imelda Jeremias 16 év alatt 130 előadás szereplőire adott ruhát. Jellegzetes, letisztult világát egyre több rendező kedveli: tervezett többek között a Pesti Színhazban, a Radnótiban, a Nemzetiben, az Operában, a Szegedi Kortárs Balett számára, Kolozsváron, Kecskeméten. Ha egy mód van rá, újrahasznosítja a jelmezeit. A kultura.hu kérdezte.

A teljes interjú ITT olvasható.

A kérdésre, miért lett jelmeztervező, Bianca Imelda Jeremias úgy válaszolt: “Minden gyerek rajzolgat, de a szüleim úgy látták, talán van hozzá tehetségem, ezért taníttattak. Eleinte rajzfilmeket akartam rajzolni. 11-12 éves voltam, amikor A Guldenburgok öröksége című sorozatot néztem, emlékszik rá? Volt benne egy divattervezőnő. Ott láttam először, hogy létezik ilyen szakma, és arra gondoltam, milyen érdekes lenne ezzel foglalkoznom. A családban két unokatestvérem is dizájn szakos volt, és a család azt mondta, én is erre menjek, mert ezzel a végzettséggel divatot is tudok tervezni. 

Tovább a szinhaz.org cikkére >>>

  
  

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.