Videó

A PécsTV videója




Keresés a honlapon:


Megjegyzések a Ludwig Múzeum Király Tamás. Out of the box című kiállításához (Egri Petra)

Közel öt év telt el az első Király Tamás-kiállítás óta, amely épp a budapesti Király utcában kapott akkor helyet, a tranzit.hu szervezésében, a Majakovszkij 102 kiállítóterében. Idén már a Ludwig Múzeum ad otthont a „divatellenes divattervező” retrospektív kiállításának.

Ezt a látszólag ellentmondásos kifejezést először éppen Király Tamás használta önmagára, majd átvette a korabeli sajtó, például az Új Tükör, amely az 1989. január 29-i számában foglalkozott vele, vagy az Ifjúsági Magazin, ami szintén 1989-ben az oximoront átírva a „divatgyűlölő divattervező”-ként írt róla, ezzel is jelezve, hogy a tervező sajátos műalkotásaival nem kíván részt venni a tömeggyártás folyamatában, a gyors divatváltások és a konfekció logikája pedig gyökeresen ellentétes nézeteivel. A Ludwig Múzeum Király Tamás: Out of the box kiállításának magával ragadó vizualitása és gazdag anyaga egy olyan neoavantgárd divattervező munkásságát viszi színre, aki 1988-ban Nyugat-Berlinben Vivienne Westwooddal egy kifutón mutathatta be kollekcióját, egyedüliként kijutva a Vasfüggöny mögül a Dressaterre.

 

Tovább az artmagazin.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-09-19 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.