Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Csaknem hétszáz alkotás érkezett az idei Vásárhelyi Őszi Tárlatra

 



66. Vásárhelyi Őszi Tárlat zsűrije három napon át válogatja az idei képzőművészeti seregszemlére nevező 267 alkotó 683 művét, s választja ki azt a mintegy kétszáz alkotást, amelyeket az október 5-én megnyíló kiállításon láthatnak majd a látogatók. Erről a grémium a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában tartott sajtótájékoztatóján számolt be.

 


Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója elmondta, hogy a beadott művek között 434 festmény, 113 grafika, 110 plasztikai alkotás, valamint 27 máshova nem sorolható, vegyes technikával készült mű szerepel. Azsűri az első napon a festészeti anyagot nézte meg, míg csütörtökön a plasztikákról alkottak véleményt. A zsűrizés zárónapján pedig arról is döntenek, ki kapja a Tornyai-plakettet, az életműdíjat, valamint a számos díjat és munkajutalmat, erről azonban – a szokásoknak megfelelően – csak a megnyitón, október 5-én értesül a közönség.

Tovább a museum.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-08-24 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.