Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Colostokból és kalászból készült ruhák – Király Tamás divattervező retrospektív kiállítása

Király Tamás (1952-2013) alkotásaihoz a legolcsóbb anyagokat használta fel, a ruhákat, illetve ezek elemeit is gyakran újrahasznosította. A divattervező több mint három évtizedes pályafutását mutatja be az a retrospektív kiállítás, amely Out of the box címmel látható a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban.

Király Tamás, az egyik nemzetközileg is legismertebb magyar divattervező az 1980-as években kezdte karrierjét, és rövid idő alatt az underground színtér emblematikus alakjává vált.

Király Tamás művészete az öltözködést, a filmet, a színházat, a performanszt és a képzőművészetet egyaránt magába foglalja - vezette fel Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója. A tervező meghatározó művésze volt a rendszerváltás előtti időszaknak, alkotásai óriás kincsnek számítanak. A kiállításon látható tárgyak jelentős részét a tervező fia, Király Dávid bocsátotta a múzeum rendelkezésére.

Tovább a fidelio.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-07-19 09:10:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.