Videó

Hétvári Andrea: Esti vetítés
Keresés a honlapon:


Partnereink:

KUK (kuk.hu)

 

Magvető (kiadok.lira.hu)

 

DOSZ (www.dosz.hu)

 

A laposföld-hívők is csak emberek – Behind the Curve (Pongrácz Máté)

Daniel J. Clark Netflixen elérhető, Behind the Curve című filmje a laposföld-hívőket állítja középpontjába – egy döbbenetes, fontos és emberbarát alkotás.

Miután már az összes többi összeesküvés-elméletből kiábrándult, Mark Sargent fogta magát és kíváncsiságból beleolvasott a laposföld-elméletbe. Kezdetben az vezérelte, hogy megcáfolja azt, majd ahogy egyre jobban belemélyedt, rájött, hogy ez talán nem is hülyeség. Sőt… Elkezdett videókat gyártani a témában, amelyeknek köszönhetően az addig obskuritásban lévő laposföld-kultusz világszintű mozgalommá nőtte ki magát.

Ő és hívő társai a Behind the Curve főszereplői. Clark dokumentumfilmje egy nagyon furcsa és hihetetlennek tűnő szubkultúrába vezeti be a nézőjét, és arra keresi a magyarázatot, hogy miért élhet a 21. században több ezer olyan ember, akik rendíthetetlenül hisznek egy tudományosan számtalanszor cáfolt tézisben. 

Tovább a filmtekercs.hu cikkére >>>

  
  

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.