Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Meglepetés született Karlovy Varyban – Családi ütközeteket díjazott idén a zsűri (Bársony Éva)

Felfokozott családi érzelmek, dühök, értetlenség, idegenség és kommunikációképtelenség – ezekre a témákra volt idén érzékeny a Karlovy Vary fő versenyének nemzetközi zsűrije. – Bársony Éva jelenti a helyszínről.

Felfokozott családi érzelmek, dühök, értetlenség, idegenség és kommunikációképtelenség – ezekre a témákra volt idén érzékeny a Karlovy Vary fő versenyének nemzetközi zsűrije. Akinek inkább fontos volt az Európát, s annak kivált keleti felét érintő fenyegető társadalmi jelenségek, mint mondjuk a kiváltképpen a fiatalok körében elharapózó nacionalista-neonáci szerveződések veszélye, amiről például a szlovák Legyen világosság beszél jól felépített dramaturgiával, vagy a családon belülre is beszivárgó nemzetiségi gyűlölködés, mint a szlovén Féltestvérek meggyőzően és jó humorral ábrázolt konfliktusa, az legfeljebb szívhatja a fogát. És azt mondja magában, nincs a világon olyan filmes zsűri, amely ne okozna döntésével meglepetést a fesztiválközönségének. Nem kivétel ez alól a Karlovy Varyban díjosztó grémium sem, de tény: ők döntenek.

Tovább a librarius.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-07-10 07:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.