Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


„Tudni akarjuk, hogy kik is vagyunk mi, akik együvé tartozunk…” – Beszélgetés Vida Gáborral (Béres Tamás)

Nyíregyházán, a MŰVÉSZ Stúdióban vendégeskedett Vida Gábor író, szerkesztő. A Művészasztal című előadás-sorozat tavaszi programján mesélt a legújabb regénye, az Egy dadogás történte hátteréről, családjáról, erdélyi gyökereiről. A regény dramatizált részleteit a Móricz Zsigmond Színház színészei játszották újra. A sikeres estet követően a Magvetőnél megjelent könyv szerzőjét a kötet önéletrajzi száláról, a szülőktől kapott lelki örökségről is kérdeztem.

Béres Tamás: A mai Művészasztal című produkcióban újraélhetted a színészek játéka által az Egy dadogás története című könyved és egyben a családod történetét. Volt néhány megható, érzelemdús pillanat. Nekünk, nézőknek is érezhető volt, hogy mélyen megérintett, talán meg is könnyezted az első szerelem vagy az édesanyád alakját felidéző perceket. Hogyan viszonyulsz a dolgok efféle újra és újra átéléséhez?

Vida Gábor: Mindenféleképpen pozitívan. A könyvet is szívesen átélem újra és újra és szerintem nagyon hitelesen játszották el a színészek a regény egyes részeit. A nézők és én is átélhették, elképzelhették, beleélhették magukat a helyzetekbe.

Tovább az avorospostakocsi.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-07-06 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.