Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Csernobil – kritika (Lajtos "MOE" Mónika)

Láthatatlan történelem

Kár lenne tagadni, az év meglepetés sikersorozata olyan puritán dokumentarizmussal döngölte a földbe a nézőket, hogy hatása egy ideig mérce lesz a hasonló tematikájú sorozatokhoz. Kegyetlen őszintesége szembesít minket azzal, hogy mennyire veszélyes lehet, ha a látszatot féltő, hatalmon lévő dilettánsok ironikus módon nem képesek elismerni, hogy van egy láthatatlan ellenség, ami mindenkit megölhet.

A történet talán számunkra, magyarokra még nagyobb hatással van, mint az amerikaiakra, hiszen egyrészt az eset, ha még nem is a mi korunkban, de a szüleink korában történt, ergo nem olyan régi a sztori, hogy el tudjunk tőle határolódni. Másrészt itt történt mellettünk, Ukrajnában, így sokan ismerhetnek olyanokat, akiknek közeli vagy távoli ismerőseik valamilyen formában érintve vannak/voltak az 1986-os nukleáris katasztrófában, akár áldozatként, akár a környéken lakóként, akár szemtanúként, bárhogy.

Tovább a hetediksor.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-06-24 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.