Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


TÖRTÉNELMI TURKÁLÓ Minden múlt a múltam – #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan / Magyar Nemzeti Galéria (Zöldi Anna)

A Fortepan százezres digitalizált fotógyűjteményének mintegy háromszáz képéből nyílt kiállítás a Nemzeti Galériában. Az emberi élet szakaszai szerint tematizált válogatás valójában a huszadik század civil történetének képes krónikája. Érdemes böngészni a tablót – mindenki garantáltan magára ismer valahol… ZÖLDI ANNA ÍRÁSA.

Fortepan-jelenség tipikus startup, jóval a startupok előtti időből. Személyes passziónak indult, tudatosan vallott elvek szerint felépített küldetés: közösen szerkesztett és szabadon böngészhető, felhasználható adatbázissá fejleszteni az analóg fotózás korának szerteszét kallódó dokumentumait. Hogy nem csak jól tálalt marketingfogás a tárlat „profilképén” az alapító, Tamási Miklós bemutatása egy zsáknyi, lomtalanításból guberált képpel, azt személyesen is tudom tanúsítani. „Minden múlt a múltam…” - üzeni Rakovszky Zsuzsa versével a kiállítás címe, és rám történetesen az állítás szó szerint igaz. Annak idején ugyanis együtt guberáltam Tamási Miklóssal, amikor ő még nem volt Fortepan, csak egy hozzám hasonlóan lelkes résztvevő az angyalföldi József Attila Művelődési Központ könyvkötő tanfolyamán.

Tovább a revizoronline.com cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-06-21 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.