Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Újra nyit az európai kulturális piac a dunaParton

Ötödik alkalommal rendezi meg a Trafó Kortárs Művészetek Háza a kortárs magyar előadó-művészeti platformot, ahová május 31-ig jelentkezhetnek a független előadóművészek.

2008-ban az alábbi felismeréssel fogalmazódott meg Gáspár Mátéban és Szabó Györgyben egy olyan hiánypótló esemény gondolata, amit először a Krétakör és a Trafó szervezésében rendeztek meg dunaPart – Kortárs Magyar Előadó-művészeti platform címen:

Miközben világszerte bejáratott, több évtizedre visszatekintő hagyománya van a nemzetközi platformoknak, Magyarország lemaradása e téren jelentős. A dialógus hiánya megfosztja a hazai művészeket az európai kulturális piacba történő integrálódás esélyétől, a külföldi megjelenés lehetősége esetleges marad, tudatos export-előkészítő munka hiányában külső források pedig csak elenyésző mértékben járulnak hozzá a hazai előadóművészeti kezdeményezések működtetéséhez, miközben a kortárs magyar kultúra külföldi elismertsége sem tükrözi a benne rejlő értékeket.”

Tovább a kulturpart.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-05-27 00:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.