Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Pszichiáter-tekintet – Gerevich József: Szerelmek, múzsák, szeretők – Teremtő vágyak 3. (Plesznivy Edit)

Gerevich József Szerelmek, múzsák, szeretők – Teremtő vágyak 3. című könyve egy sorozat harmadik darabjaként látott napvilágot. Az egymást szorosan követő, korábbi opuszokkal társítva – Teremtő vágyak - Művészek és múzsák (Noran Libro Kiadó, 2016), Múzsák és festők – Teremtő vágyak 2. (Noran Libro Kiadó, 2017) – az írások egy közös esszékötetként is értelmezhetők, melyben így összesen 70 alkotásra inspiráló kapcsolat, művész és múzsa, illetve képzőművészpáros került bemutatásra.

A tanulmányokban széles körben jól ismert képzőművészekkel éppúgy találkozhatunk, mint a nagyközönség számára talán kevésbé ismert alkotókkal és felfedezésre érdemes életművekkel. A rendkívül informatív és figyelemfelkeltő szövegek a művészek által megélt vágyak, érzelmek, frusztrációk, az elmúlás, a betegség és a halál fájdalmának feltárásával tágítják ismereteinket. A kötetekben felvonultatott életrajzi történetek, a csaknem 100 művészt érintő párkapcsolatok megismerését követően ezen alkotók képeire többé már nem fogunk tudni csupán mint művészettörténeti értékekre tekinteni. 

Tovább az artmagazin.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-05-16 04:15:22

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.