Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Minden sikeres férfi mögött áll egy még sikeresebb nő – filmkritika (Becságh Dániel)

A férfi mögött valószínűleg elkerülte volna a nagyközönség figyelmét, ha nincs Glenn Close Oscar-jelölése, pedig egy olyan gyöngyszemről van szó, ami felett vétek lenne elsiklani.
1992-t írunk, az ünnepelt írót, Joe Castlemant (Jonathan Pryce) telefonon értesítik, hogy irodalmi Nobel-díjjal fogják kitüntetni, így várják Stockholmban a díjátadóra feleségével, Joannel (Glenn Close) együtt. A pár öröme azonban a stockholmi napok folyamán, a gálához közeledve egyre inkább szertefoszlik, és egyre látványosabbá válik, hogy valami nem stimmel, és talán soha nem is stimmelt közöttük.És már szinte az első percekben kitalálható, hogy a Nobel-díjátadóra teljesen össze fog omlani a főszereplők világa, és az is, hogy pontosan mi lesz az az egy titok, amely évtizedes érlelődés után szétfeszíti kapcsolatukat. Szigorúan véve tehát nem az eredeti, meglepő húzások filmje ez, és első látásra valószínűleg a vasárnap délutáni tévéadást kapcsolgatva sem ragadná meg a figyelmünket A férfi mögött, ugyanakkor hiba volna ennyivel elintézni ezt az alkotást. A kissé döcögősen feltárt és kézenfekvő végső konklúziók mellett ugyanis legalább ilyen hangsúlyos, hogy ezeknek miként jut el a mű, ebben pedig bámulatos munkát végzett a stáb.

Tovább a kulturpart.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-05-13 03:52:57

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.