Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Mi jut először eszedbe a 70-es évekről? – A múlt hosszúra nyúlt a Hadikban (Várkonyi Zsolt)

Piramis fétisben éltem, szerintem vagyunk így még egypáran. Másfél napot lődörögtem télvíz idején Budapesten, hogy láthassam Révészt – emlékezett vissza Poós Zoltán a Hadik Irodalmi Szalon estjén, ahol a zene és a szubkultúrák volt a téma.
’80-AS, ’90-ES ÉVEK, TRAPPER FARMER, SZIMATSZATYOR, LÁZADÁS
– A múlt hosszúra nyúlt címmel rendeztek beszélgetős estet a Hadik Irodalmi Szalonban február 20-án. A Hadikban működő irodalmi, művészeti estsorozat havonta jelentkezik friss programmal, és lassan kilenc éve, hogy elindult.
Juhász Anna, a programsorozat szerkesztője és háziasszonya ezúttal két szerzőt látott vendégül a teltházas eseményen, ahol a zene és a szubkultúrák volt a téma. Poós Zoltán tavaly megjelent Rock&Roll Áruház című könyvében 40 év hazai ruhaviselet- és divattörténete került terítékre kisesszék, széljegyzetek formájában. Hartay Csaba Rajongók voltunk kötete – mely szintén 2018-ban jelent meg – a 80’-as, 90’-es években nosztalgiázik a szerző fiatalkorának felidézésével. A beszélgetésen részt vett Oltai Kata művészettörténész, valamint az Ivan & the Parazol énekese és gitárosa, Vitáris Iván és Balla Máté is.
  
  

Megjelent: 2019-04-25 09:56:23

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.